Foreningernes Dag 2018

01/09/2018
Kl. 10.00-16.00

Lørdag den 1. september 2018 kl. 10.00 – 16.00 inviteres byens borgere til ”Foreningernes Dag” i Esbjerg City.
Arrangementet ønsker at præsentere den store spændvidde, der er i foreningslivet i Esbjerg. Det danske foreningsliv er unikt og har meget at byde på. Det er det helt naturlige mødested for oplevelser, dannelse, deltagelse, kammeratskab og samvær. Foreningernes Dag afvikles for ottende gang i Esbjerg. I 2017 deltog knap 60 foreninger.

Aktive foreningsfolk møder borgerne
På Foreningernes Dag kan alle foreninger med tilbud til borgerne deltage. Og borgerne kan som brugere af disse tilbud besøge de mange foreninger på gader, stræder og på Torvet. Ved alle standene er det tanken, at borgerne kan høre om foreningens tilbud og på mange af standene, sørger foreningerne for, at interesserede kan prøve aktiviteterne på egen krop og sjæl.

Udover de forskellige stande afvikles der dagen igennem et spændende program fra en fælles scene på Torvet. Der bydes på musik, sang, dans og idræt – alt sammen indslag fra de medvirkende foreninger. Dagens program kædes sammen af Torben Joensen. Se programmet nederst på siden.

Mange spændende ting på programmet
Med et varieret og spændende udvalg af foreninger forventer vi, at rigtig mange mennesker vil besøge midtbyen lørdag den 1. september. Både lokale og besøgende udefra. Det giver foreningerne mulighed for ikke blot at markedsføre sig overfor byens borgere, men også på dagen at rekruttere nye medlemmer ved at fortælle om foreningens muligheder.
Esbjerg City ønsker med arrangementet at understøtte foreningslivet i deres arbejde på at synliggøre aktiviteter og medlemstilbud. Byens borgere, specielt børn og unge fortjener gode foreningstilbud, der er attraktive og indholdsrige. I konkurrencen med offentlige og private fritidstilbud opleves det vanskeligere at rekruttere og fastholde medlemmer og frivillige ledere. Foreningslivet skal stå stærkt i folks bevidsthed som det bedste sted at engagere sig i fritiden – og det medvirker vi gerne til at synliggøre, siger Brigitta Christensen.

Send os en mail på info@esbjergcity.dk, hvis netop din forening gerne vil deltage.