Danmark for målene – Tema: Natur og grøn omlægning

DANMARK FOR MÅLENE er en kampagne, som omfatter Global Goals Tour, hvilket er et initiativ, som via en omfattende turné på 8 besøg i 48 danske byer har en mission om at udbrede FN’s 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde. Med denne turné har Global Goals Tour ambitioner om at få verdensmålene ind under huden på danskere.

Ved denne temadag er temaet Natur og grøn omlægning. Dette starter fredag den 6.9.19 kl. 14.00 – 18.00. Hertil vil der være et indslag kl. 17.00, hvor klimaeksperten Jesper Theilgaard kommer og fortæller.

Emnerne der vil blive berørt denne dag er:

  • Madspil
  • Vegatar på hel- eller deltid
  • Økologisk landbrug
  • Lokale råvarer
  • Sæsonens råvarer

Jesper Theilgaard er dansk meteorolog, TV-vært, forfatter, foredragsholder og klimaekspert.

Jesper er uddannet som flyvemeteorolog i 1978. Han har siden 1990 været ansat på Danmarks Radio frem til 2018, hvor han kastede sig ud i at arbejde fuld tid med klimaformidling. Jesper har skrevet en lang række bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne.

Alle 48 byer får besøg af enten Jesper Theilgaard eller hans tidligere kollega, Mikael Jarnvig, når vi kommer rundt med temaet ”Natur og Grøn Omlægning

Datoerne for de øvrige temadage er følgende:

Fredag den 27. september 2019, kl. 14.00 – 18.00 Tema: Energi

Til hver temadag besøger et oplevelsesområde hver by i 4 timer og giver anledning til at byens borgere kan stifte bekendtskab med temaets verdensmål på en måde som lægger op til aktivitet, læring og handling.

Læs mere om kampagnen her: https://www.esbjergcity.dk/project/danmark-for-maalene-global-goals-tour/