Foreningensdag – en dag for fællesskabet

Vi lever i en tid præget af individualisme. Mange foretrækker kun at være afhængige af sig selv, når de er aktive. Modsvaret leverer ”Foreningernes Dag”, der giver Esbjergs rige foreningsliv mulighed for at præsentere sig over for et større publikum.

Hvad enten du er til dans eller taekwondo, om du er imod EU, for Palæstina, arbejder frivilligt blandt udsatte borgere eller bare godt kan li’ øl, findes der en forening. Lørdag den 7. september kl. 10-15 præsenterer et stort antal foreninger sig på og ved Torvet.

Arrangementet ønsker at præsentere den store spændvidde, der er i foreningslivet i Esbjerg. Foreninger engagerer, styrker, danner, forbinder, socialiserer, dygtiggør og adspreder mennesker, og ved ”Foreningernes Dag” vælger de hver sin måde at præsentere deres tilbud til borgerne.

Ud over de forskellige stande er der dagen igennem et spændende program på Torvet. Her kan du se RopeSkipping, gymnastik, danseshows, taekwondo og meget mere – alt sammen arrangeret af de deltagende foreninger. Programmet bindes sammen af konferencier Torben Joensen.

Netop denne dag får foreningerne lov til at brede sig og udbrede sig om deres virke og butikkerne stiller lidt udstillingsareal til rådighed.

Foreningernes Dag afvikles for 14. gang i Esbjerg med godt 50 deltagende foreninger.

”Foreningslivet skal stå stærkt i folks bevidsthed som det bedste sted at engagere sig i fritiden – og det medvirker vi gerne til at synliggøre”, siger Brigitta Christensen.