Ønsketræet

OPFYLD ET BARNS JULEGAVEØNSKE

Esbjergenserne får igen mulighed for at opfylde et gaveønske, der er placeret på ”Ønsketræet” af et barn, der virkelig trænger til en opmuntring i den kolde juletid. Ønsketræet introduceres samtidig med at julen for alvor skydes i gang i Esbjerg City fredag den 23. november kl. 10. Børn/unge fra institutioner i hele Esbjerg Kommune har placeret hjerteønsker på træet.

Sidste år glædede Ønsketræet med over 900 gaver til anbragte børn, der hver fik flere gaveønsker opfyldt.

Ønsketræet er placeret i gården ved Ting- og Arresthuset og er et juletræ, hvor den traditionelle julepynt er udskiftet med små hjerter med ønsker fra børn fra døgninstitutioner i Esbjerg. Børnene fra hver af institutionerne har selv skrevet et ønske på kortet i prisklassen 100-250 kr., og ideen er så, at man kan tage et kort fra træet, købe den ønskede gave, få den pænt pakket ind og hæfte kortet på pakken, så den bliver afleveret til det barn, der har ønsket gaven. Giveren er anonym, men man må meget gerne sende en hilsen sammen med gaven.

 

”Vi tror på, at rigtig mange familier igen vil hjælpe med at give børn/unge på institutionerne i hele Esbjerg Kommune god juleoplevelse”, siger Brigitta Christensen, Esbjerg City, der opfordrer alle med lidt overskud til at give en gave til børnene fra Ønsketræet. Initiativet startede i 2013 og siden da har masser af esbjergensere vist, at de har hjertet på rette sted, når det gælder om af hjælpe børn og unge i deres eget lokalområde.

Ønsketræet er lavet i samarbejde med SSP & Forebyggelse, der netop har til huse i Ting- og Arresthus i Skolegade.

Aflever gaven til Julemanden

Vælger man at følge opfordringen og købe en gave til børnene har man tre muligheder for at aflevere gaven.  Gaverne kan enten afleveres hos Esbjerg City, Torvet 16 1.sal fra mandag – fredag kl. 10.00 – 16.00 eller hos SSP & Forebyggelse, Ting- og Arresthuset mandag – fredag kl. 10 – 15 indtil den 17. december.

Du har også mulighed for at aflevere gaven til Julemanden ved Ønsketræet fredag den 30.11, 7.12 eller 14.12 kl. 15.30 – 16.30 samt lørdag den 1.12, 8.12 og 15.12 og søndag den 16.12 kl. 11 – 12. Julemanden vil kort før jul samle alle indleverede julegaver og aflevere den til børnene på døgninstitutionerne.