Foreningernes Dag – en dag for fællesskabet

Opdag nye og gamle interesser

Vi lever i en tid præget af individualisme. Mange foretrækker kun at være afhængige af sig selv, når de er aktive. Modsvaret leverer ”Foreningernes Dag”, der giver Esbjergs rige foreningsliv mulighed for at præsentere sig over for et større publikum.

Hvad enten du er til dans eller taekwondo, om du er imod EU, for Palæstina, arbejder frivilligt blandt udsatte borgere eller bare godt kan li’ øl, findes der en forening. Lørdag den 7. september kl. 10-15.00 præsenterer et stort antal foreninger sig på og ved Torvet.

Arrangementet ønsker at præsentere den store spændvidde, der er i foreningslivet i Esbjerg. Foreninger engagerer, styrker, danner, forbinder, socialiserer, dygtiggør og adspreder mennesker, og ved ”Foreningernes Dag” vælger de hver sin måde at præsentere deres tilbud til borgerne.

Ud over de forskellige stande er der dagen igennem et spændende program på Torvet. Her kan du se musik, gymnastik, danseshows, taekwondo og meget mere – alt sammen arrangeret af de deltagende foreninger. Programmet bindes sammen af konferencier Torben Joensen.

Netop denne dag får foreningerne lov til at brede sig og udbrede sig om deres virke og butikkerne stiller lidt udstillingsareal til rådighed.

 

Kære alle foreninger, grupper, skole og aftenskoler med mere

Esbjerg City inviterer lørdag den 7. september 2024 kl. 10.00 – 15.00 til Foreningernes Dag.

En ny sæson står for døren og tanken med Foreningernes Dag er at give foreninger, grupper og lignende chancen for at vise deres ansigt udadtil og vise, hvad de kan, og hvem de er. 

Vi er igen klar til at koordinere og lægge rammer til Foreningernes Dag. 

Foreningernes Dag afvikles for 18. gang i Esbjerg med godt 50 deltagende foreninger.

”Foreningslivet skal stå stærkt i folks bevidsthed som det bedste sted at engagere sig i fritiden – og det medvirker vi gerne til at synliggøre”, siger Brigitta Christensen.

Vil I optræde på scenen?

På Foreningernes Dag kan alle aktører med fritidstilbud for borgerne deltage. Og borgerne kan som forbrugere af fritidstilbud besøge de mange foreninger på gader, stræder, på Torvet og i enkelte butikker. Ved alle standene er det tanken, at borgerne kan høre om fritidstilbuddene og på mange af standene er det meningen, at foreningerne sørger for, at interesserede kan prøve fritidsaktiviteterne på egen krop og sjæl.

Ud over de forskellige stande er der underholdning på en fælles scene på Torvet fra kl. 11.00 – 15.00. Der bydes på musik, sang, dans, idræt, rollespil m.m. – alt sammen indslag fra de medvirkende foreninger. Udfyld vedhæftede tilmeldingsskema og skriv endelig på, hvis I gerne vil optræde på scenen på Torvet.

 

Mange spændende ting på programmet

Med et varieret og spændende udvalg af foreninger forventer vi, at rigtig mange mennesker vil besøge midtbyen lørdag den 7. september. Både lokale og besøgende udefra. Det giver foreningerne mulighed for ikke blot at markedsføre sig over for byens borgere, men også på dagen at rekruttere nye medlemmer ved at fortælle om foreningens muligheder.

I 2006 var det første gang, at hele foreningslivet var inviteret til Foreningernes Dag, så det er 18. gang, vi mødes. 

 

Send mail på info@esbjergcity.dk, hvis din forening eller klub har lyst til at deltage.